Kako izgleda proces štampanja knjige u našoj štampariji

Znamo koliko autori rada i truda ulažu prilikom stvaranja i pisanja svoje knjige.

Dodatni posao predstavlja činjenica da ta knjiga mora negdje da se odštampa, kako bi ugledala svjetlo dana i došla u ruke čitatelja.

U ovom blog postu pripremili smo jedan priručnik za štampanje vaše knjige u kojem smo izdvojili korisne savjete kako i na koji način da najlakše odštampate vašu knjigu, kao i o kojim stvarima trebate voditi računa kada započinjete vaš projekat.

PRELAMANJE VAŠE KNJIGE I PRIPREMA ZA ŠTAMPANJE

Prelom knjige je slaganje teksta zajedno sa slikama ili ostalim grafičkim elementima na željeni format. Najčešće se prelom radi na A5 formatu (romani, poezija) i B5 formatu (naučna literatura). Najbolje je raditi jednostavan prelom, ali u zavisnosti od knjige ili želje samog autora.

Pod sloganom “Moguće je” sigurni smo da ćemo kao Vaš partner ispuniti sve vaše zahtjeve.

FORMATIRANJE  I DIZAJNIRANJE KORICA KNJIGE

Ovo je ujedno i najvažniji korak u postupku objavljivanja vaše prve knjige. Često knjiga pronađe put do čitatelja ne samo zahvaljujući sadržaju nego i kreativnom dizajnu korica knjige.
Potencijalni čitatelj vašu će knjigu prepoznati u mnoštvu mnogih izdanja prvenstveno ako je dizajn korica upečatljiv, naslov čitljiv kako bi jasno dao do znanja čitatelju o kojem se žanru radi.
Mi smo pripremili i odštampali preko 20.000 raznih izdanja. Posjedujemo bogato iskustvo u pripremi i štampanju knjiga. Dozvolite da i vama budemo najbolji partner u vašoj “avanturi”.

DIMENZIJE KORICE ZAVISE OD BROJA STRANICA

Ako ne znate koju debljinu korica odabrati, a znate koliko knjiga ima listova, na ovoj stranici pogledajte i preuzmite standardizovane dimenzije korica u zavisnosti od broja stranica u knjizi.

Odaberite dimenziju vaše knjige, unesite broj stranica i skinite fajl sa predefinsianim dimenzijama.

UVEZ KNJIGA

Uvez može biti meki -broširan (lijepljen) i tvrdi (šiven knjigovezačkim koncem).

CIJENA ŠTAMPANJA

Za izradu kalkulacije, potrebni su slijedeći podaci:

  • Količina ili tiraž – što je veći tiraž to je cijena po jedinici/kom niža
  • Obim ili broj strana
  • Vrsta papira za unutrašnje stranice
  • U koliko boja se štampaju stranice?
  • Vrsta papira za koricu
  • Koji povez želite?
  • Imate li gotovu pripremu?

Dodatne informacije

Za sve dodatne informacije možete nas posjetiti u Tuzli, naselje Mandići ili jednostavno poslati upit na e-mail info@off-set.ba

Comments are closed.